Gemengd Koor Sancta Maria

Zang & Muziek Verbindt Mensen In Noordwijkerhout

Zang & Muziek Verbindt Mensen In Noordwijkerhout

Open Book
Keyboard
MacBook
Crocus
Blueberries
Light Bulb
Reed
Na het langjarige dirigentschap van onze oprichter en dirigent wijlen dhr. W.J. van Geldre en een jaar van zoeken en uitproberen met een nieuwe dirigent, is nu al weer sinds april 2015 René Nieuwint, onze dirigent en muzikaal leider.

René die ook de koren Odeon uit Noordwijkerhout en Puisque tout passe uit Haarlem dirigeert, evenaart met zijn kennis en kunde onze eerste dirigent en heeft met zijn elan en enthousiasme vrijwel direct de juiste snaren weten aan te slaan bij zowel koor als het Leids Kamer Orkest.
Was de prima verlopen uitvoering van de Missa brevis in G van F. Schubert op Paasochtend 2015 voor alle partijen wellicht nog wat onwennig, de missa brevis in D dür KV 194 van W.A. Mozart op Kerstochtend in diezelfde st. Jozefkerk liet toen al een heel ander beeld zien. Sindsdien werd de samenwerking tussen hem, koor en orkest alleen maar beter en waren we in staat 2 maal de Messe solennelle van Ch. Gounod met groot orkest uit te voeren, nl. eenmaal op Kerstochtend 2016 in de st. Jozefkerk te Noordwijkerhout en een herhaling op 14 januari 2017 in de st. Matthias-kerk te Warmond.
Stacks Image 15
Stacks Image 17
GKSM en LKO in de st. Matthiaskerk te Warmond op 14-01-2017